Днес е премиерата на най-новия спектакъл на разградския театър „В очакване на Дядо Коледа"

09:34, 06 дек 16 / Култура 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е премиерата на най-новия детски спектакъл на разградския театър „В очакване на Дядо Коледа". Коледното представление ще се играе от 11.30 часа на сцената на Общинскя културен център. Пиесата е по текст и драматизация на режисьора Съби Събев. Сценограф е Теодор Даскалов, музикално оформление е на Георги Гарчов, работил с популярната група „Грамофон“, а костюмите са дело на Мартина Варийска. В спектакъла участват артистите Николай Сяров, Веселин Борисов, Петьо Горанов, Боряна Йорданова, Цветана Радушева, Димитрина Гинева, Валентина Панова и Лъчезар Хальов.

Постановката разказва за организацията на тържеството по посрещане на Дядо Коледа, при която се появяват препятствия и то е на път да се провали, обясни режисьорът Съби Събев. Той посочи, че в началото героите търсят вината в себе си или обвиняват друг, както се случва обикновено в живота, докато си изяснят, че са жертва на някакви обстоятелства. В случая проблемът е, че вещицата не е поканена на тържеството, затова е омагьосала всички, които подготвят Коледното тържество. Дали вещицата ще успее да провали Коледния празник или ще се пробуди доброто в нея, това ще разберат най-малките зрители по време на представлението.

Коледната пиеса ще се играе през целия месец декември. На сцената на Общиннкия културен център тя ще бъде представена отново на 11 декември. Спектакълът ще гостува в детските градини и училища в Разград, ще бъде представен и в Исперих, Варна, Крепча, Бяла и Пещера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама