От днес близо 40 човека в риск получават топъл обяд в обществена трапезария в ж.к.“Орел“

15:53, 06 дек 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград предоставя топъл обяд на 100 лица в риск, като дейностите се финансират по процедура за безвъзмездна финансова помощ „Осигуряване на топъл обяд" по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане" от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и  по  Проект за разкриване на обществена трапезария от Фонд “Социална закрила”.

Дейностите, финансирани по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане" са от първи юни 2016 г. до 30 април 2017 г. за 50 лица, съобщават от общинската администрация. Разкритата обществена трапезария от Фонд “Социална закрила” е с договорен срок от трети октомври 2016 г. до 31 декември 2016 г. за 50 лица. Основните  дейности и по двата договора са осигуряване на топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб, всеки работен ден.

Целевите групи по проектите са лица и семейства на месечно подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни.

Предвид рисковете и проблемите на голяма част от ползвателите, които са възрастни хора и лица с увреждания с ограничена двигателна активност, с оглед улеснения достъп до услугата за лицата, чието местоживеене е на значително отстояние от обособената за целта трапезария в сградата на ДСП, Община Разград организирана алтернативна форма на предоставяне на храната в обособено за целта помещение на територията на квартал „Орел“. В новооткрития пункт за раздаване на храна, услугата се предоставя на близо 40 ползватели. Днес те получиха за обяд риба като основно ястие, супа и хляб по случай Никулден.

По повод днешния празник – Никулден, за трима именици - ползватели на услугата са осигурени персонални подаръци от СНЦ „Одисея” с председател Силвия Вълева. Сдружението, чрез немската фондация ”Феломена”, осигурява за поредна година дарения - дрехи, обувки, завивки за нуждаещите се потребители по проектите, като от днес започва и раздаване на предоставените тази година помощи.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама