Започна изпълнението на Стратегията за ВОМР на МИГ Завет – Кубрат

15:27, 07 дек 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стратегията за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на Сдружение „Местна инициативна група Завет – Кубрат” е одобрена за финансиране от Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център.

Сключено е Споразумение с Управляващия орган на ПРСР за изпълнение на Стратегията за ВОМР в периода 2017-2023 г. на територията на всички населени места на общините Завет и Кубрат.

В офиса сдружението на ул. „Лудогорие” №19 в гр. Завет (бившата „Просвета”) заработи персонала на МИГ Завет – Кубрат, включващ изпълнителния директор Пламен Консулов, експерта по прилагане на СВОМР Галя Драганова и административния сътрудник Гюлджан Касим.

Една от първите задачи на екипа е да изготви индикативен график за прием на проектни предложения през 2017 година. В средата на месец декември т. г. предстои провеждането на две еднодневни конференции на тема „Генериране на идеи и прилагане на иновативни проекти, допринасящи за устойчиво развитие на територията” в двата общински центъра. На форумите местните общности ще получат информация за включените в Стратегията мерки, както и за начина на подаване на проекти, тяхното оценяване и финансиране.

Подробна информация за всички предстоящи събития ще бъде публикувана на сайта на Сдружението на адрес www.mig-zavet-kubrat.eu, в профила му в социалните мрежи, а така също в печатните и електронни медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама