Санкции в размер на 12 000 лева наложи екоинспекцията на „Водоснабдяване Дунав” - Разград

07:39, 11 дек 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе е издала две наказателни постановления за общо 12 000 лева на „Водоснабдяване Дунав” – Разград.  Това показва месечната справка за контролната дейност на екоинспекцията.

На Водоснабдителното дружеството е наложена санкция в размер на 10 000 лева заради това, че е извършвало третиране на утайки без да притежава разрешение и 2 000 лева заради това, че не води отчетна книга за образуваните отпадъци.

В рамките на осъществената контролна дейност на РИОСВ за ноември в Разградско са засечени още две нарушения.

При проверка на млекопреработвателно предприятие, собственост на ЕТ „Верас – Алиш Хамид” – Ясеновец, служители на екоинспекцията са установили несъответствия при експлоатация на локалните пречиствателни съоръжения за отпадъчни води. На оператора са дадени задължителни предписания за отстраняването и привеждането им в съответствие с екологичните изисквания.

Със заповед на директора на РИОСВ – Русе е била ограничена дейността на млекопреработвателното предприятие в Мортагоново, собственост на „Булмилк 2010” – Самуил. Заради нерегламентирано заустване на формираните от производствената си дейност отпадъчни води, изходящият канал от площадкова канализация на дружеството е бил принудително изведен от експлоатация. Издадени са предписания, съгласно които операторът ежеседмично представя в екоинспекцията протоколи, удостоверяващи предадените количества отпадъчни води за третиране в ГПСОВ – Разград.

Във връзка с постъпили в екоинспекцията сигнали от граждани на Разград за неприятни миризми, експертите са извършили периодични обходи и през ноември в града, както и проверка на дадените предписания на „Биовет”АД – клон Разград. Установено е, че са изпълнени в постановените срокове, се посочва в месечния отчет на екоинспекцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама