Оставиха в ареста дилър на дизайнерска дрога

13:41, 13 дек 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цветалин Колев, обвиняем по досъдебно производство на ОД МВР Разград, затова, че държал, за да разпространява дизайнерска дрога ще остане в ареста. Днес състав на Апелативния съд във Варна потвърди определение на Разградския окръжен съд от миналата седмица, с което по отношение на 27 годишния Цветалин е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от съдебната институция.

Пресслужбата на Апелативния съд уточнява, че младият мъж е бил задържан при полицейска акция на 5 декември тази година, а при обиск от дома му, органите на реда иззели 131 грама тревиста маса, която при наркополевия тест реагирала на метаамфетамин. Експертната справка сочи, че стойността на иззетата дрога възлиза на1310 лв.

Втората съдебна инстанция сподели основанията на първоинстанционния съд за определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда. Събраните в хода на разследването свидетелски разкази от 9-ма съграждани на обвиняемия, разпитани пред съдия подкрепят първоначалното обвинение в това, че в продължение на 3-4 месеца Колев им е продавал дизайнерски чай. Тези доказателства, както и установеното количество метаамфетамини обосновават предположението, че Цветалин е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

И този съд намира, че Колев е с чисто съдебно минало, но цени факта, че през 2012 година, той е бил административно наказан с 1000 лв глоба, затова, че държал малко количество марихуана. Съдът стига до извода, че разпространението на забранени от закона вещества не е инцидентна проява за обвиняемия и той би могъл ако е с по-лека мярка за неотклонение да се опита да повлияе върху свидетели по делото.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Цветалин Колев, привлечен като обвиняем, затова, че държал, за да разпространява дизайнерска дрога не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама