Прокуратурата обвини мъж от Желязковец за убийството на безследно изчезнало момиче

12:45, 16 дек 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняем 24-годишния Таджер Т. от село Желязковец. Той ще отговаря за убийството на безследно изчезнало преди година и половина момиче от същото село, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на ОД на МВР в Разград под ръководството на наблюдаващ заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Разград.

Авторството на деянието се потвърждава от събраните доказателства, както и от самопризнанията на 24-годишния Таджер. ДНК-експертиза на намерените човешки останки в землището на село Желязковец са безспорни, че са на безследно изчезналата Катя  А. От същото село.

На 17 юли 2015 год. обвиняемият Танджер се срещнал с момичето, което познавал от 3-4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат.  Около 22 часа на този ден Катя срещнала Таджер в центъра на селото. После двамата тръгнали към махала, където живеел мъжът, тъй като по думите на момичето, то имало приятел и се страхувало някой да не ги види.

След срещата двамата отишли на възвишение около селото. Таджер поискал сексуални ласки, но момичето отказало. Тогава 24-годишният обвиняем хванал момичето за гушата, стискал я няколко секунди по обясненията му. Чул, че Катя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. Пренесъл мъртвото й тяло в близката борова гора. Захвърлил  го там, като по покрил с борови игли и шума.

В момента обвиняемият Таджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе. Предстои до дни обвинителният акт срещу 24-годишния мъж да бъде внесе в Разградския окръжен съд.

За първи път в над 20-годишната практика на прокурора по делото е налице случай на тежко криминално престъпление, при който съществуват неопровержими доказателства за убийството и неговия извършител, а е липсвало тялото на убитата. ДНК-анализът по намерените изключително оскъдни човешки останки в землището на село Желязковец сочи, че те принадлежат на момиче с ДНК, какъвто носят  родителите на убитата Катя, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама