Потвърдиха на втора инстанция присъдата на кмета на разградското село Гецово

11:46, 02 яну 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Разград потвърди на втора инстанция условната присъда на кмета на разградското село Гецово Пламен Пантилеев. Решението на съда не подлежи на обжалване, което означава, че правомощията на кмета ще бъдат прекратени и след това ще бъдат насрочени нови частични избори.

34-годишният Пламен Пантилеев бе осъден на 1,4 год. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за управление на личния си автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта. Пантилеев бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 1,8 год. и ще плати глоба в размер на 600 лева.

Според обвинителния акт на 24 август около 1 часа след полунощ полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Ситроен Берлинго“, който се движел по бул. „Априлско въстание“ в Разград. Водачът на автомобила бил видимо пиян и полицейските служители го изпробвали за алкохол. Дрегерът отчел концентрация на алкохол 1,57 промила и Пантилеев бил придружен до МБАЛ „Св. Иван Рилски“ с талон за медицинско изследване за кръвна проба. Кметът на село Гецово дал доброволно кръв, а резултатите от изследването отчели 1,97 промила алкохол в кръвта му.

Назначена била съдебномедицинска експертиза по образуваното бързо производство. Заключенията на експертите сочат, че Пантилеев към момента на управление на личната си кола е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2,07 промила, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване.

В съдебната зала кметът твърдеше, че вечерта на 23 август е пил само две бири и се съмнява в резултатите от алкохолните проби.

Пантилеев е за втори мандат кмет от ПП ГЕРБ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама