Само пет основни направления в Разградско са отворени за автомобили до 3.5 тона

Снимка: Topnovini.bg
Снимка: Topnovini.bg

Само пет основни пътни направления в област Разград са отворени за движение за автомобили до 3.5 тона. За всички останали пътища е въведена забрана за движение на автомобили,  съобщи дежурният в Областното пътно управление. Освен към Русе, автомобилите могат да се движат в посока Попово, Исперих, Търговище - Разград - Кубрат и пътя Кубрат-Исперих. Пътищата са трудно проходими,  движението е при тежки зимни условия, каза дежурният. Той посочи, че със снегопочистването са ангажирани 42 машини.

По информация на зам.-областния управител Нурие Црънгалова, няма откъснати населени места в региона. Продължава почистването на отсечките  Завет - Иван Шишманово - Веселец и Разград - Езерче. Почистват се и отсечките към населените места от община Лозница - Сейдол, Крояч, Гороцвет, Студенец, Каменар и Чудомир.

Ток има във всяко селище в региона, две села са без вода водоподаване - Радинград и Сеслав.

Црънгалова заяви, че образуваната снежна покривка в Разградско вече е 45 сантиметра. Тя добави, че снощи към 1 часа се е наложило в разградската болница да бъде транспортиран мъж от Ловско, за който е пробиван път за линейка. Не са постъпвали сигнали за бедстващи или закъсали коли.

 

Коментари