Само пет основни направления в Разградско са отворени за автомобили до 3.5 тона

09:48, 11 яну 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само пет основни пътни направления в област Разград са отворени за движение за автомобили до 3.5 тона. За всички останали пътища е въведена забрана за движение на автомобили,  съобщи дежурният в Областното пътно управление. Освен към Русе, автомобилите могат да се движат в посока Попово, Исперих, Търговище - Разград - Кубрат и пътя Кубрат-Исперих. Пътищата са трудно проходими,  движението е при тежки зимни условия, каза дежурният. Той посочи, че със снегопочистването са ангажирани 42 машини.

По информация на зам.-областния управител Нурие Црънгалова, няма откъснати населени места в региона. Продължава почистването на отсечките  Завет - Иван Шишманово - Веселец и Разград - Езерче. Почистват се и отсечките към населените места от община Лозница - Сейдол, Крояч, Гороцвет, Студенец, Каменар и Чудомир.

Ток има във всяко селище в региона, две села са без вода водоподаване - Радинград и Сеслав.

Црънгалова заяви, че образуваната снежна покривка в Разградско вече е 45 сантиметра. Тя добави, че снощи към 1 часа се е наложило в разградската болница да бъде транспортиран мъж от Ловско, за който е пробиван път за линейка. Не са постъпвали сигнали за бедстващи или закъсали коли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама