Пътят Разград – Шумен остава затворен за движение

13:51, 11 яну 17 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътят Разград – Шумен остава затворен за движение за всички автомобили, заради проблеми в участъка на Шуменска област, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили до 12 тона в посока Русе и Попово, а до 3,5 тона в направленията към Исперих, Търговище и Кубрат.

Близо 30 машини на пътноподдържащата фирма по опесъчяване и уширяване на пътните настилки. Има достъп до всички населени места, работи се и по почистването на пътищата в самите населени места.

Зам.-областният управител  Нурие Црънгалова съобщи, че кметовете на седемте общини в област Разград са подготвили уведомителни писма до министъра на образованието Меглена Кунева с искане за обявяване за неучебни дните 12 и 13 януари. Мотивите са лошите метеорологични условия и тежката зимна обстановка, с цел осигуряване сигурността и опазване здравето на учениците. По думите на Цръгалова в ранния следобед се очаква официалната заповед на Министерството на образованието за удължаване на ученическата ваканция до края на седмицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама