Пътят Разград – Шумен остава затворен за движение

Снимка: chernomore.bg
Снимка: chernomore.bg

Пътят Разград – Шумен остава затворен за движение за всички автомобили, заради проблеми в участъка на Шуменска област, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Възстановено е движението на тежкотоварни автомобили до 12 тона в посока Русе и Попово, а до 3,5 тона в направленията към Исперих, Търговище и Кубрат.

Близо 30 машини на пътноподдържащата фирма по опесъчяване и уширяване на пътните настилки. Има достъп до всички населени места, работи се и по почистването на пътищата в самите населени места.

Зам.-областният управител  Нурие Црънгалова съобщи, че кметовете на седемте общини в област Разград са подготвили уведомителни писма до министъра на образованието Меглена Кунева с искане за обявяване за неучебни дните 12 и 13 януари. Мотивите са лошите метеорологични условия и тежката зимна обстановка, с цел осигуряване сигурността и опазване здравето на учениците. По думите на Цръгалова в ранния следобед се очаква официалната заповед на Министерството на образованието за удължаване на ученическата ваканция до края на седмицата.

Коментари