Ваканцията на учениците в област Разград се удължава до края на седмицата

Снимка: Топ новини
Снимка: Топ новини

         Ваканцията на учениците в седемте общини на област Разград се удължава до края на седмицата, със заповед на министъра на образованието. Учениците се връщат в класните стаи в понеделник, 16 януари, съобщи зам.-областният управител Нурие Црънгалова. Мотивите за удължаване на ваканцията са ниските температури и затрудненията при предвижването на учениците.

По информация на зам.-областния управител пътищата в област Разград са заснежени и проходими при зимни условия. Отворен за всички моторни превозни средства е първокласният път за Шумен. Проходими за автомобили до 12 тона са направленията към Русе и Попово, а тежкотоварните над 12 тона трябва да се движат задължително с вериги. Всички второкласни и третокласници пътища в региона са отворени за движение за автомобили до 12 тона. Работи се по пътните участъци от Балкански до Благоево и от исперихското село Конево до границата със силистренското село Зебил, където има големи навявания.

Ток има във всички населени места в региона, без водоподаване е само кубратското село Сеслав, като се очаква утре аварията да бъде отстранена.

Коментари