Над 300 безработни от Разградско ще бъдат наети на работа по ОПРЧР

16:36, 12 яну 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 безраблотни от област Разград ще бъдат наети на работа по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Това бе съобщено на заседание на комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от зам.-обалстния управител Виолета Тодорова.

Членовете на комисията обсъдиха и класираха постъпилите заявки на работодатели от региона за участие в схеми „Обучения и заетост” и „Обучение и заетост на младите хора“.

По схема „Обучения и заетост" са кандидатствали 57 работодатели за разкриване на 217 работни места. Финансовият ресурс за област Разград по тази схема е 839 169 лв. Комисията одобри 40 от заявките, като останалите 15 бяха включени в резервния списък.

По втората схема „Обучение и заетост на младите хора“ заявления за участие са подали 35 работодатели за 117 работни места. Предвидените средства по схемата са 1 512 239 лв. По тази схема бяха класирани всички подадени заявки.

Всички заявки за оценени по специална методика и в рамките на предвидените финансови средства. Разгледаните и оценени от Комисията по заетост заявки ще бъдат предоставени за одобрение и финансиране в Агенцията по заетостта, а резултатите ще бъдат публикувани на електронната ѝ страница. Одобрените работодатели ще бъдат поканени да сключат договор за осигуряване на заетост.

Директорът на дирекция „Бюро по труда” в Разград обясни, че за „Обучения и заетост” целевата група са безработни лица на възраст над 29 г., като приоритетно ще бъдат подкрепяни хора с основно или по-ниско образование, продължително безработни и такива в предпенсионна възраст. Всеки работодател може да наеме максимум 10 души. По схемата ще се осигуряват средства за обучение и за наемане на лицата за период до 12 месеца.

 Втората схема „Обучения и заетост на младите хора” е за лица до 29-годишна възраст. По схемата ще се осигуряват средства за обучение и за наемане на лицата за период до 6 месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама