Пет нови автомобила пристигат в Разград, за да подпомогнат работата по противодействие на битовата престъпност

15:55, 16 яну 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет нови автомобила пристигат в Разград, за да подпомогнат работата по противодействие на битовата престъпност, в Шумен ще има шест нови коли, а в Търговище четири.Това каза в лудогорския град министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя проведе работна среща с ръководния състав на трите Областни дирекции на МВР в Разград, Шумен и Търговище. По време на разговорите бяха обсъдени работните планове и предприетите действия от началото на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. 

В трите дирекции ще бъдат назначени общо 30 нови сътрудници за борба с битовата престъпност, като от тях 12 ще бъдат в Областната дирекция в Шумен, десет в Търговище и осем в Разград.

Министър Бъчварова даде висока оценка за работата на полицейските  дирекции в Разград, Шумен и Търговище. Тя посочи, в трите области битовата престъпност е намаляла с около една четвърт, а разкриваемостта се е увеличала от девет до десет процента. Това по думите на Бъчварова показва много добра систематична работа. Тя счита, че тези резултати трябва да станат достояние на по-широк кръг хора, защото по думите й битува разбиране,  че не се работи по линия на битовата престъпност. Това не е честно спрямо служителите на МВР, за които това е основна линия на дейност и резултатите го показват, коментира още министър Бъчварова. Тя добави, че този тип престъпления са социално-чувствителни и препоръча на директорите на Областният дирекции на да обявяват резултати от специализираната операция, за да знаят хората какво се случва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама