Подписката за обявяване на Деня на Разград за неработен ще продължи

16:16, 16 яну 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подписката за обявяване на Деня на Разград – 28 януари за неработен ще продължи, съобщи днес организаторът на инициативата народният представител Михаил Тодоров. Той посочи, че събраните досега в подкрепа на предложението подписи са 500, което според него не е достигнало очакваните от него резултати. Депутатът счита, че това се дължи най-вече на тежката зимна обстановка и на факта, че подписи се събират само в клуба на ГЕРБ.

След като е провел редица консултации с общински съветници, Тодоров е решил да не прекратява подписката, а да удължи инициативата. Причината е, че е била заявена подкрепа от достатъчен брой съветници, за да бъде взето решение на местния парламент за обявяването на 28 януари за неприсъствен.

Депутатът призова жителите на общината за по-голяма активност и ако считат това начинание за добро, да подкрепят подписката.  Според него, ако в обозримото бъдеще се съберат 1000 подписа, предложението ще бъде внесено в общинската администрация, за да може кметът да подготви докладна записка в Общинския съвет. Тодоров допълни, че инициативата остава отворена, без краен срок.

Народният представител коментира и внесения от парламентарната група на ГЕРБ законопроект във връзка с референдума от 6 ноември и отказа на правната комисия за го вкара в дневния ред. Той отбеляза, че време има, но липсва политическа воля за промяна на избирателната система. По думите на Тодоров ГЕРБ ще бъде гарант, че и в следващото Народно събрание ще се работи за промяна в изборните правила съобразно народната воля, изразена на референдума от 2,5 млн. граждани.

Депутатът обясни, че в област Разград за мажоритарната система са гласували 30 636 гласоподователи, а всички общински кметове са били избрани с гласовете на 34 508 души, за тримата депутати от ДПС са гласували 33 334 избиратели, а за този на ГЕРБ – 10 161. „Ако не се постигне това, което хората са пожелали на референдума, политическата система ще бъде доста изкривена, а политиците няма да имат своята тежест”, допълни Михаил Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама