Четири политически сили са се регистрирали досега за участие в частичните избори за кмет на община Кубрат

13:34, 17 яну 17 / Политика 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири политически сили са се регистрирали досега за участие в частичните избори за кмет на община Кубрат съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова. Частичният вот бе назначен с указ на перзидента  за 19 февруари. До провеждането на нови избори  в община Кубрат се стигна, след като през ноември миналата година правомощията на избрания на редовните местни избори кмет на общината Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда. 

 На този етап за участие в изборите са се регистрирали ДПС, местната коалиция „Време за промяна“, Инициативния комитет за издигане кандидатурата на независим кандидат и партия „Движение за равноправен обществен модел“ (ДРОМ).

Срокът за регистриране на партиите и коалициите е до 19 януари, а зарегистриране на кандидатите за кметове е до 24 януари, каза Борисова.

Със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет инж. Красимир Великов са определени 30 избирателни секции на територията на общината, а общият брой на членовете в тях е 242. Консултациите за определяне на състава на СИК-овете ще се проведат на 19 януари в заседателната зала на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама