Трима кандидати за кмет на община Кубрат са регистрирани в Общинската избирателна комисия

07:33, 24 яну 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима кандидати за кмет на община Кубрат са регистрирани до момента в Общинската избирателна комисия/ОИК/, във връзка с предстоящите на 19 февруари частични избори. Това показва справка в сайта на комисията.

Кандидатът на ДПС, регистриран за участие в частичния вот е на лидера на движението в община Кубрат Алкин Неби. Той е завършил Медицинския университет в Плевен, а към момента работи като рехабилитатор в МБАЛ - Кубрат.

Инициативен комитет е издигнал кандидатурата на Орхан Бедиханов. Той е завършил Икономическия  университет във Варна, в момента е директор  на Областната дирекция на фонд „Земеделие“ в Разград.

За участие в частичния избор за кмет на община Кубрат е регистрирана и зам.-кметът на общината Нина Цонева, издигната от местната коалиция „Време за промяна”.

Цонева има две висши образования. Едното е от Великотърновския университет, бакалавър по английска филология, а другото - магистър по физика и математика от Шуменския университет. Специализирала е и в Университета в Орегон – САЩ. Преди да влезе в местната власт Цонева бе преподавател по английски език в СОУ“Христо Ботев“-Кубрат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама