Таланти от Разград са сред „Успелите деца на България”

08:21, 20 фев 17 / Култура 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За своите постижения в областта на поп пеенето, пет талантливи деца от Разград са сред номинираните за наградите „Успелите деца на България“. Това са Патриция Колева, Текин Зекериев, Мария Стефанова, Андреа Начева и Пламена Петрова.

Шестнадесет годишната Патриция Колева участва за пореден път в проекта на Димитър Бербатов. Освен в направление поп пеене, тя е номинирана и в сфера литература. Патриция е носител на втора награда за солово пеене от VII-я Национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2016“. Има трети места от Международния фестивал за Световната купа по фолклор и от открития радиоконкурс „Обичам те, море“. Патриция е с втора награда в раздел "Литературно творчество - проза" от XI-я Национален конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка и трето място в направление „Радиожурналистика” от IV Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.

През 2016 г. Патриция участва и печели награди в редица певчески и журналистически конкурси. Тя е носител на почетния знак на XX Юбилеен Старопланински събор „Балкан фолк“. Печели и второ място в областния етап на III Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Лауреат на VII Български национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2016“. Участва в много градски концерти и прояви, както и в благотворителни събития. Патриция е наградена със стипендия и грамота от Община Разград за постиженията си през изминалата година.

Девет годишният Текин Зекериев е в списъка на одобрените номинации с вторите места в III Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“ и Общонационалния фестивал на руската песен и танц „Топчето пукна..., Русия скокна...“. Текин свири на пиано. За постиженията си през 2016 г. е награден със стипендия и почетна грамота на Община Разград. 

Осемгодишната Мария Стефанова попада в списъка на одобрените номинации с първите места в Общонационалния фестивал на руската песен и танц „Топчето пукна..., Русия скокна...“  и в III Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Тя има спечелено и второ място в IX Национален детски фестивал за забавна песен и танц „Звезден път“. За постиженията си през изминалата година Мария е наградена със стипендия и почетна грамота на Община Разград .

Одобрена в „Клуб 2016” е и Андреа Начева. Тя е носител на първи награди в V Международен фестивал за музика и танц „Абанико“ и във II Международен музикален конкурс “ArtStars – Звезди на изкуството“. Има спечелено второ място в Националния детски фестивал за забавна песен и танц „Звезден път“ и трето място XIX Национален поп рок фест. Андреа развива активна обществена дейност.

От 2016 г. Андреа е представител на област Разград в Съвета на децата – консултативен орган към председателя на Държавната агенция по закрила на детето, в който членуват 33 деца от страната. Участва в концерти за благотворителни каузи. Неизменен участник във всички градски прояви. Интересен факт е, че през 2016 г. тя дари косата си като част от инициативата “Дари коса – подари перука на онкоболен“. Андреа е наградена със стипендия и грамота от Община Разград за постиженията си през изминалата година.

В проекта участва и 14-годишната Пламена Петрова. Постиженията й през миналата година са -  първи места в Националния детски фестивал за забавна песен и танц „Звезден път“, в XIX Национален поп рок фест и в IV Общонационален конкурс „Път към славата“. Пламена участва редовно в градски и общински събития и концерти, както и в благотворителни инициативи. Наградена със стипендия и грамота от Община Разград за постиженията си през изминалата година.

Всички деца, които са попаднали в Клуб 2016, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в алманаха „ Успелите деца на България“, който Фондация „Димитър Бербатов“ ще издаде и за 2016 година. Жури, което включва освен представителите на фондацията, eксперти  от всяка област – Спорт, Изкуства, Наука – ще прецени кой от всички номинирани заслужава да получи наградата в съответната област и в съответната възрастова група.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама