Три договора за саниране на жилищни сгради подписа община Разград

17:35, 21 фев 17 25 809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Разград е подписала три договора с изпълнители за саниране на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност, съобщи кметът д-р Валентин Василев. Ще бъдат санирани блоковете 15 и 19 на ул. „Абритус” и блок 60 на ул. „Бели Лом”.

Д-р Василев обясни, че са избрани изпълнители за извършване на строително- монтажни работи и по още три обекта - ж.к. „Орел” бл.12, ул. „Св. Климент” 46 и ул. „Бели Лом” бл. 62. По тях обаче още не са подписани договори, тъй като е получено писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което е било указано договори да се сключват само след потвърждение от министерството за наличен финансов ресурс. Община Разград е изпратила запитване до министерството за тези три обекта, но все още отговор няма, каза кметът.
Той заяви още, че общината изчаква отговор и по отношение на договорите за консултантски услуги. След като МРРБ ни разреши да разходваме финансовия ресурс по програмата ще се обявят нови обществени поръчки за консултантски услуги и за инженеринг на ж.к. „Орел“ № 6, вх. Ж и З и ж.к. „Орел“ № 5, заяви д-р Василев.

Той припомни, че по Националната програма на територията на Разград се внедриха мерки за енергийна ефективност в два блока - на  бул. „Априлско въстание“ № 37 и бул. „Станка Николица“ № 6. „Въпреки, че дейности бяха изпълнени през 2016 г., към момента не са извършени плащания от Българската банка за развитие, но днес е получено писмо от банката за разплащане към изпълнителите на дейностите по едната сграда”, допълни д-р Валентин Василев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама