93 са кандидатите за народни представители в област Разград

07:33, 22 фев 17 / Политика 25 869 Шрифт:
Автор:

93 кaндидaти за народни представители, включeни в 20 пapтийни и кoaлициoнни лиcти, peгиcтpиpa Рaйoннaтa избиpaтeлнa кoмиcия в Разград. 34 от кандидатите, които ще се борят за гласовете на избирателите в региона са жени, а 59 - мъже.

Седем партии и коалиции ще участват на изборите с листи от по осем кандидат-депутати. Това са Коалиция „БСП за България“ с водач Денчо Бояджиев, Коалиция „АБВ-Движение 21“, оглавявана от Кристиян Калчев, ГЕРБ с водач Десислава Атанасова, Коалиция Нова Република, водена от Методи Андреев, ДПС с водач Ахмед Ахмедов, Обединение „Дост” с водач Рейхан Вели и Коалиция Реформаторски блок – Глас Народен, водена от Теодор Ролев.

Коалициите „Движение за България” и  „КОЙ - Българската левица и Зелена партия“ издигат по петима кандидат-депутати. Техни водачи са Надежда Йорданова и Снежана Желязкова.

Листи от по четирима кандидати за народни представители са регистрирали партия „Воля” с водач Гюлер Мерданова, КП „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, водена от Димитър Димитров и партия „Движение за равноправен обществен модел”, оглавявана от Суржет Асенов.

Две са кандидат-депутатските листи с по трима кандидати - Коалиция на недоволните (БСД-Евролевица, Българска Социалдемократическа партия, Християн-Социален Съюз)“ с водач Илияна Петрова и партия „Възраждане“, водена от Ивайло Хъневски. Три са партиите, издигащи по двама кандидат-депутати. Това са „Национална републиканска партия”, водена от Андрей Рафаилов, „Партия на Зелените” с водач Стела Тодорова и партия „Българско национално обединение“, оглавявана от Пламен Вукадинов.

Само с по-един кандидат-депутат на предстоящите избори се явяват също три партии. В листата на „Движение Напред България“ е Елена Соколова, ПП „Български демократичен център“ - БДЦ е представлявана от Драгомир Димитров, а листата на партия „Движение за радикална промяна Българската пролет” е представлявана от Йонко Йонков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама