Целта на "АБВ - Движение 21" в Разград е надграждане на резултатите от предишните избори

19:39, 22 фев 17 / Политика 25 786 Шрифт:
Автор:

Коалиция "АБВ - Движение 21" представи листата си за област Разград. Водач е Кристиян Калчев от Движение 21. Той е завършил в Москва и във Виетнам, учил е в сферата на държавното и общинско управление, председател е на Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО. Втора е Вера Лъчезарова Христова-Стоилова от Кубрат, тя има собствен бизнес.

Заместник-председателят на АБВ Марин Киров посочи, че в листата се дава предимство на амбициозни млади хора, които трябва да популяризират посланията, с които коалицията влиза в тези избори.

 Той заяви още, че според социологическите проучвания и резултатите от президентските избори Коалиция "АБВ - Движение 21" ще бъде парламентарно представена. ”Въпросът не е дали ще ни има в парламента, а с колко народни представителя”, допълни Киров.

Той отбеляза, че АБВ ще предложи лява алтернатива за развитието на България - за борба с неравенствата, против експлоатацията и сериозна работа за връщането на държавата в икономиката като стратег и инвеститор. Други основни акценти в програмата на коалицията са продължаване на съдебната реформа в сектора на частните съдебни изпълнители, въвеждане на смесена избирателна система с мажоритарен елемент, развитие на регионите и тяхното окрупняване съобразно регионите на планиране.

Марин Киров бе категоричен, АБВ няма как да си сътрудничи с ГЕРБ и партия „Воля”, те са готови и за „битка вляво”, тъй като според него предизборната програма на БСП е също бизнес ориентирана. Той подчерта, че в кампанията си коалицията ще разчита на социалните мрежи и на личните срещи с хората. „Това ще бъде една толерантна кампания, в която ще заложим на здравия разум, както сме го правили и досега”, допълни Киров.

Като добър резултат за област Разград на предстоящите избори областният лидер на партията Пламен Томов посочи надграждане на резултатите от предишните избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама