Представители на НПО в Разград се запознаха с възможностите за еврофинансиране на проекти

06:50, 23 фев 17 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Информационната среща на тема „Еврофинансиране на проекти за гражданския сектор” проведе Областният информационен център (ОИЦ) в Разград. В срещата участваха представители на неправителствени организации (НПО), читалища и библиотеки, съобщиха от Центъра. Те се запознаха с възможности за разработване и кандидатстване с проекти по програмите от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и други финансови източници на Европейския съюз.

Експертите от ОИЦ представиха подходящите за местните НПО актуални и предстоящи за обявяване процедури по оперативните програми до края на 2017 година. Разяснено бе по кои от тях гражданските организации могат да се включат с проекти като водещи кандидати, и по кои като партньори. Могат да се подкрепят инициативи и дейности в сферата на предприемачеството, вкл. и социалното; обучения; подпомагане достъпа на ученици, студенти и докторанти с увреждания до висшето образование и партниране със средни и висши училища.

Представени бяха възможности и начини за участие с проекти по хоризонтални, транснационални и програми за сътрудничество на ЕС, подходящи за целевата група на събитието.

В последвалата дискусия присъстващите изказаха мнения по-често да се организират подобни срещи. Направиха се предложения за теми и насоченост на следващи събития с представителите на неправителствения сектор. ОИЦ се ангажира да проведе и обучение за разработване на проектни предложения, в съответствие с желанията и настояването на присъствалите.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама