Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” е твърдо зад кандидатурата на Нина Цонева за кмет на Кубрат

15:51, 23 фев 17 / Политика 25 711 Шрифт:
Автор:

„Аз и представляваната от мен Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” даваме категоричната си подкрепа и стоим твърдо зад кандидатурата на Нина Цонева за кмет на община Кубрат”, заяви днес на пресконференция Теодор Ролев, член на Националния координационен съвет на Реформаторския блок и водач на листата на коалицията за участие в изборите за народни представители в Разградски избирателен район. Изявлението му бе във връзка със спекулации, че Цонева се явява на частичните изборите за избор на кмет на Кубрат като кандидат на определена партия.

Ролев подчерта, че тя е член на Движение България на гражданите, част от Реформаторския блок. На частичните избори за кмет на община Кубрат Нина Цонева е издигната от местната коалиция „Време за промяна”, която обединява членове и симпатизанти на различни парламентарно и непарламентарно представени партии, също и безпартийни личности.

„Убеден съм, че не само като наш член, но и като активен гражданин, Цонева принадлежи към ценностната система на дясното политическо пространство”, отбеляза Теодор Ролев. Той посочи, че подкрепата му в този смисъл е безусловна, тъй като вярва, че спечелвайки балотажа и встъпвайки в длъжността кмет, тя ще се ръководи в своите бъдещи действия единствено, насочвана от интереса на гражданите на Кубрат. Ролев бе категоричен, че моделът на назначаване на кметове от партийни ръководства в общините като Кубрат отдавна вече не функционира. „Община Кубрат дълги години бе управлявана от кмет, назначен от ДПС. Очевидно е, че утвърденият от Движението метод за централизирано „разпределение на порциите” доведе до плачевни резултати”, коментира Теодор Ролев.

Той подчерта, че на последните местни избори жителите на общината са повярвали, че този модел може да бъде разбит и гласували доверие за местната коалиция „Време за промяна и изрази убеденост, че на 26 февруари ще го направят отново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама