През 2016 година в община Разград са постъпили 24 заявления за достъп до обществeна информация

06:45, 24 фев 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Постъпилите през миналата година в община Разград заявления за достъп до обществена информация са общо 24, показва годишният отчет на администрацията. От тях 17 са подадени по електронен път, а останалите в писмен вид. Девет от заявленията са подадени от граждани, други девет от Центъра на НПО в Разград, а останалите са от Н Ч „Делиорман 2014”, НПО „Защита на животните в Лудогорието“, Фондация „Програма Достъп до Информация”, Институт за пазарна икономика. Един от заявителите се е отказал от достъпа до информация.

 По 20 от заявленията е предоставен пълен достъп до обществена информация, на едно е дадено частичен достъп, един от случаите е оставен без разглеждане, а на други две е направен отказ за достъп.

За едно заявление е поискано уточняване на предмета на обществената информация. На всички останали заявления е отговорено в рамките на установените със Закона за достъп до обществена информация срокове.

Постъпилите заявления са относно актуален списък на свободните имоти – частна общинска собственост на община Разград, годишни отчети на общината, изготвени в съответствие с изискванията на Закона за защита на животните и в изпълнение на приетата от Общински съвет Разград, Програма за овладяване популацията на бездомните кучета за 2013, 2014 и 2015 година, договори за сметопочистване и зимно почистване, Общинска стратегия за развитие на социалните услуги (2012-2016 г.) – информация за изпълнение на планираните индикатори,  документация свързана с демонтажа, реставрацията, консервацията, монтажа и ситуирането на „Момина чешма“, инвестиционна програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на община Разград 2020  и др.

Данните сочат, че през 2015 г. в община Разград са подадени 10 заявления за достъп до обществена информация, през 2014-та год. те са седем, през 2013 г. - 12, а през 2012 год.- седем.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама