ЦИК с предложение до Президента да насрочи частичен избор за кмет на Гецово

06:50, 25 фев 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложение до Президента на Република България за насрочване на частичен избор за кмет на разградското село Гецово, изпрати Централната избирателна комисия.

То е направено на основание на писмо от Общинската избирателна комисия в Разград, за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на кметството Пламен Пантилеев.

Към преписката са приложени решения и протоколи на ОИК – Разград, писмо от Районната прокуратура, присъда на Разградския районен съд и решение на Разградския окръжен съд, с което е потвърдена присъдата.

С писмо ГД „ГРАО“ в МРРБ е информирала Централната избирателна комисия, че броят на лицата с постоянен адрес в кметство Гецово към 20 януари е 1813 лица, поради което отговаря на изискването от ЗАТУРБ.

 Сега се очаква Президентът да определи датата за частичния избор на кмет в село Гецово.

34-годишният Пламен Пантилеев бе признат за виновен за управление на автомобил с 2, 07 промила алкохол в кръвта. Състав на Разградския районен съд го осъди на една година и четири месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 600 лева. Със същата присъда той бе лишен и от право да управлява МПС за срок от една година и осем месеца. Присъдата на първоинстанционния съд бе потвърдена с решение на Разградския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама