С 56,49 на сто избирателна активност приключи балотажът в община Кубрат

20:46, 26 фев 17 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 56,49 на сто избирателна активност приключи балотажът в община Кубрат, съобщи председателят на общинската избирателна комисия Мариета Борисова. На втория тур на частичните избори за кмет своя глас са упражнили 9103 от общо 16 115 избиратели. 

За кметското място в общината се конкурират кандидата на ДПС Алкин Неби и Нина Цонева, издигната от местната коалиция „Време за промяна”.

По думите на Борисова изборният ден е преминал спокойно, в ОИК са постъпили две жалби за нарушения. Едната е препратена към прокуратурата, а другата обявена за основателна, но недоказана. 

В първата жалба, подадена от ДПС се твърди, че собственикът на тъмносиньо „БМВ“  раздава пари на гласоподаватели от района на ромската махала в Кубрат, като същия им препоръчва да гласуват за номер 12. Според жалбата двамата заедно с бившия кмет Бюрхан Исмаилов са влезли пред 10-та и 11-та секция и са създали предпоставки за нерегламентиран вот. Жалбата е препратена към Районната прокуратура в Кубрат за предприемане на необходимите действия.
Втората жалба е от Бюрхан Исмаилов от „Време за промяна“. Той твърди, че се извършва недопустима предизборна агитация от представители на ДПС на кръстовището на улиците „Стара планина” и „Витоша” в Кубрат. След разпознатите лица е общинския съветник от ДПС Хамза Чакър. ОИК е преценила, че жалбата е основателна, но недоказана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама