Алкин Неби спечели частичните избори за кмет на община Кубрат

00:42, 27 фев 17 / Политика 25 961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът на ДПС Алкин Неби е новият кмет на община Кубрат. На балотажа той е получил подкрепата на 4 664 избиратели, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова. 

За Нина Цонева, издигната от местната коалиция „Време за промяна” своя глас са дали 4 237 избиратели.


Вторият тур на частичните избори за кмет на Кубрат завършиха с избирателна активност 56,76 на сто. Своя глас в частичния вот са упражнили 9 173 от общо 16 161 избиратели. Недействителните бюлетини са 70, а 130 души са пуснали бюлетина "Не подкрепям никого". По думите на председателя на ОИК изборният ден е преминал спокойно, в ОИК са постъпили две жалби за нарушения, като едната е препратена към прокуратурата, а другата обявена за основателна, но недоказана.

До провеждането на частичен вот се стигна, след като пълномощията на избрания на редовните местни избори кмет на Кубрат бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.Новият кмет Алкин Неби е общински председател на ДПС в Кубрат. Той е на 48 години, завършил е Медицинския университет в Плевен, работи като старши рехабилитатор в МБАЛ – Кубрат. Алкин Неби има опит в местната власт като общински съветник в Общинския съвет на Кубрат в мандата 2011-2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама