1319 собственици на имоти в община Разград са освободени от заплащане на такса за сметосъбиран

15:17, 27 фев 17 25 775 Шрифт:
Автор:

Общо 1319 граждани от община Разград са освободени от събиране на такса за услугата „сметосъбиране и сметоизвозване” за 2017 г., съобщават от общинската администрация. Всички те са декларирали, че няма да ползват имотите си през цялата година.

Във връзка с предоставената от Наредбата за местните такси и цени на услуги на възможност, да не се събира такса за услугата „сметосъбиране и сметоизвозване”, в община Разград са подадени общо 1323 декларации. Те са разгледани от  комисия, назначена със заповед на кмета д-р Валентин Василев, която е констатирала, че 1319 от тях са допустими и основателни. Освободените от таксата са собствениците на 1026 жилищни и на 293 нежилищни имоти, намиращи се в община Разград.

Пълният списък с номерата на подадените декларации и освободени от заплащане на ТБО за 2017 г. е публикуван  на сайта на община Разград - интернет страницата на „Местни данъци и такси”.  

Началникът на отдел „Местни данъци итакси” Пешо Димитров уточни, че за 2017 г.  няма промяна в облагането с такса битови отпадъци. Размерът й за жилищни имоти в Разград е 3,3 на хиляда, а в населените места в общината от 4,5 до 15,00 промила.

За нежилищни имоти на физически и юридически лица ткаса смет е в размер на 6,5 промила. Таксата за битови отпадъци се заплаща на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври, като на предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто, допълни Димитров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама