Музейните обекти на РИМ-Разград ще бъдат отворени за Трети март

06:30, 28 фев 17 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на почивните дни, свързани с отбелязване на националния празник Трети март, музейните обекти на Регионалния исторически музей в Разград ще бъдат отворени за посетители, съобщиха от културната институция.
Къща-музей "Станка и Никола Икономови" и Етнографският музей ще посрещат гости на 3 март от 9 до 13.30 часа. Посетителите ще имат възможността да разгледат експозицията, уредена в дома на двамата възрожденци, която се състои от фотодокументална част и приблизителна възстановка на бита на семейство Икономови. Експозицията в Етнографския музей представя традиционната култура на най-характерната местна етнографска група капанци.

През трите почивни дни жителите и гостите на града ще могат да посетят и Археологическия и Интерактивни музеи, разположени в рамките на археологическия резерват „Абритус”. Те ще бъдат с работно време от 9 до 17 часа.

Предметите в изложбената зала на археологическия музей са групирани тематично в няколко раздела, като по този начин се проследява развитието на региона през различните периоди: палеолита, неолита, енеолита, тракийската античност и Средновековието. 

Интерактивният музей „Абритус” има дванадесет зали, които неусетно пренасят посетителитев живота на древните римляни чрез игри, филми, умни стъкла, които пазят тайни, и шкафчета, които крият отговори.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама