Наситен с културни събития ще е месец март в Разград

15:09, 28 фев 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредица от събития ще предложи културният календар на община Разград през март. Празничните прояви бяха представени днес на пресконференция от главния експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Виолета Тодорова.

Тя обясни, че по повод утрешния празник Баба Марта, на възлови сгради и места в Разград се монтира празнична украса. Такава ще има и за Деня на жената и по повод Първа пролет.

В първия ден на пролетния месец в зала „Филхармония“ от 18.00 ч. ще се проведе благотворителен концерт на МШ „Илия Бърнев” в помощ на 3-годишната Маги.

Националният празник - 3 март, ще бъде отбелязан на площад „Възраждане” от 11.00 ч. с градско тържество със специалното участие на мъжки квартет „Светоглас“. Те ще изнесат празничен концерт с богат репертоар от исторически, възрожденски песни, традиционен български фолклор, старинна църковна музика, шлагери, романси, балканска музика.

На 7-ми март в ХГ ”Проф. Илия Петров” от 17,30 ч. ще се състои литературна среща с Надя Попова – поетеса с утвърден профил и имидж в културното пространство на България. Тя ще представи книга с есета „Дух над водите”.

По случай Международния ден на жената - 8 март, община Разград ще подари на всички дами спектакъла „Пътят към Афродита“. Моноспектакълът на актрисата Бойка Велкова ще бъде в Общински културен център от 18.00 ч. Спектакълът ще е със специалното участие на Теодосий Спасов, Татяна Лолова, Владимир Карамазов и Ути Бъчваров. Входът е свободен. „Пътят към Афродита" е спектакъл за радостта от живота, за малките удоволствия, за връзката между прегрешенията и духовното израстване, за съвместното съществуване на Небесната и Телесната Афродита.

На 21-ви март с концерт от 18 часа в Общинския културен център ще бъде отбелязан Световния ден на социалната работа. На събитието ще бъдат представени социалните институции на територията на община. В концерта участие ще вземат потребителите на институциите, той ще бъде съпътстван и от благотворителен базар, като всички събрани средства, ще бъдат дарени за добра кауза.

На 31 март в НЧ „Развитие 1869” от 15.00 ч. ще бъде финалът на петия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”. Организатор на творческата надпревара е ЦПЛР-ЦУТНТ - Разград. На церемония ще бъдат връчени специалните награди на Община Разград. Събитието ще бъде съпътствано с концертна програма и изложба под наслов „Григор Попов – личност и дело”. В експозицията, организирана съвместно с Държавния архив в Разград ще бъдат представени фотографии и документи за живота и делото на видния общественик и разградски журналист.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама