СНЦ „Феникс-Разград“ реализира успешно проект „Активни младежи - силни позиции”

07:00, 01 мар 17 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На заключителна пресконференция в заседателната зала на Областната администрация в Разград бяха представени резултатите от изпълнението на проекта на СНЦ „Феникс-Разград“ „Активни младежи – силни позиции“. Той е финансиран по Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта.

Председателят на управителния съвет на сдружението Огнян Станчев презентира изпълнените в продължение на три месеца дейности. Той посочи, че целта на проекта е била активизиране на младите хора в селата Голям Извор и Хърсово, община Самуил и мултиплициране на модела в други малки населени места от общината. По думите му в рамките на проекта е приложен на практика модел на стимулиране на общностното развитие в малките населени места, с двигател младите хора. Благодарение на проекта 40 младежи са придобили компетенции за образователна и професионална реализация за местно общностно развитие и се запознали с работата на местните и регионални власти.

С учредяването по проекта на местни младежки инициативни групи в селата Голям извор и Хърсово са създадени подходящи условия за младежите да поставят публично свои проблеми и да ги разрешават, участвайки по-активно в процесите на вземане на решения и формулирането на политики.

Снимкa: СНЦ „Феникс - Разград”

Младите хора от местните младежки инициативни групи в селата Голям извор и Хърсово са организирали и първите си доброволчески инициативи. Младежите от Голям са изработили мартеници, които след това да раздадат на представители на институции, с които работят, на деца от учебни заведения, както и на представители на уязвими групи. Младите хора от Хърсово са избрали темата на доброволческата инициатива на свое заседание. Те решили да се включат в доброволческа кампания за набиране на средства за лечението на дете от с. Хърсово.

Огнян Станчев благодари за оказаната подкрепа от страна на областната администрация, кмета на община Самуил, Областния информационен център, здравните медиатори Ани Йорданова и Сабиха Салим, кметовете на селата Голям извор и Хърсово, директорите на училищата в с. Самуил и с. Желязковец, на младежите доброволци, включили се в проекта.

Снимкa: СНЦ „Феникс - Разград”

Станчев добави, че СНЦ „Феникс - Разград” ще продължи да работи и след приключването на проекта за постигане устойчивост на неговите резултати и като цяло за интеграцията на уязвими общности. Сдружението има нов офис, намиращ се в сградата на синдикатите в Разград с адрес бул. „България” № 13, ет. 4, офис 10.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама