Аурубис България и ПФК „Лудогорец” 4 години заедно в подкрепа на спорта и младите таланти

09:29, 01 мар 17 / Спорт 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аурубис България и Детско-юношеската академия на един от най-успешните български футболни отбори през последните години - ПФК „Лудогорец”, продължават своето партньорство за провеждане на футболен лагер „Aurubis training summer camp“, за втора поредна година. Инициативата е част от дългосрочното партньорство между Аурубис и ПФК „Лудогорец“, което продължава от четири години, съобщават от клуба.

Футболният лагер „Aurubis training summer camp” дава възможност на таланти от цялата страна да тренират на най-модерната тренировъчна база в България. Това е изключителна възможност и предизвикателство за всяко дете, което желае да се занимава с футбол. И през настоящата година 120 деца от футболни школи от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи, ще се готвят пет дни в базата „Гнездо на орли“ под ръководството на треньорите от футболната академия на действащия шампион на България.
По линия на партньорството се предвижда Аурубис България да бъде домакин на демонстрационен футболен мач с участието на „Лудогорец II”, който играе в „Б” група, с отбор, сформиран от служители на компанията. Спортното събитие се очаква с голям интерес, защото е демонстрация на спортсменски дух и предизвиква силни футболни емоции, както в участниците, така и в публиката.

“За нас е много важно партньорството ни с Детско-юношеската академия на ПФК „Лудогорец“ да се развива успешно. За втора поредна година решихме да реализираме съвместната ни успешна инициатива - „Aurubis training summer camp 2017”. За нас е гордост да подкрепяме бъдещите таланти на България. Това ни дава увереност, че заедно с ПФК „Лудогорец“ работим в една посока - да откриваме и развиваме млади таланти, тъй като подкрепата на „зелените” спортове, е инвестиция в бъдещето.“, каза Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България по време на подписването на договора.

„Благодарим на Аурубис България за доверието. Фактът, че за поредна година подкрепят нашата инициатива, говори за изградено дългосрочно партньорство с ПФК „Лудогорец” и се надявам, че и този сезон ще направим щастливи децата, селектирани в „Aurubis training summer camp 2017”, заяви изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Ангел Петричев.

Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец” разполага с най-модерната спортна база и условия за развитие у нас. Тренировъчният комплекс „Гнездо на орли“ включва няколко естествени и изкуствени игрища от последно поколение, възстановителен център, фитнес, киносалон и всичко необходимо за младите таланти, живеещи и трениращи в школата на „Лудогорец”. Към днешна дата Детско-юношеската академия подготвя 180 младежи, разпределени в пет отбора в различните възрасти, както и четири подготвителни групи.
Аурубис България е сред основните партньори на Детско-юношеската академия и освен детския футбол традиционно подпомага и други „зелени” спортове като волейбол, колоездене, плуване, карате и лека атлетика.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама