Мустафа Карадайъ: ДПС влиза в тези избори със знака на победата в Кубрат

22:56, 02 мар 17 / Политика 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението за права и свободи в Разград откри предизборната си кампания тази вечер. На откриването присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутатът и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк, Йордан Цонев, член на Централното оперативно бюро на ДПС.

След вълнуващото изпълнение на самодейци от Лозница и Цар Калоян пред актива на ДПС бяха представени всички осем в кандидат - депутатската листа, които ще влязат в предизборна битка за четирите мандата в Разградски избирателен район. Водач е заместник-председателят на ДПС и бивш депутат и кмет на Цар Калоян Ахмед Ахмедов. Втори е Ихсан Халил, трети е общинският председател на ДПС-Разград д-р Левент Апти. На четвърта позиция е Халиме Мехмедова-Добруджан – секретар на община Завет, пети е Юксел Алиев от Самуил, шеста е юристът и председател на читалище „Делиорман” Хабибе Расим. Седми в листата е областният лидер на Младежкото ДПС Ариф Васви, а осми- областният председател на ДПС Севгин Шукри.

Водачът на листата Ахмед Ахмедов заяви, че са осъзнали какво значи да са част от листата на Делиормана, защото по думите му Делиормана е мястото, където през 1989 година се дал резонанса за демокрацията в България. Той бе категоричен, че те като членове на ДПС, 27 години отстояват демокрацията и я развиват. „Днес, аз и моите колеги сме изправени пред вас със същите чувства, но и с едно притеснение с това какво се случва в Близкия изток, в Еропа и в света, а най вече какво се случва в България”, каза Ахмедов. По думите му вече 27 години България е държавата с най-малката минимална заплата, с най-малка пенсия, с най-лошото здравеопазване и неадекватно образование. „От 27 години ние наблюдаваме само мизерия и бедност и затова заедно с моите колеги се загърбваме със задачата да изгоним бедността от България”, изтъкна водачът на листата. Той подчерта, че това би станало само и единствено благодарение на силата и според подкрепата, която получат от избирателите. Ахмедов изрази убеденост, че от ДПС ще се справят, защото по думите му имат нужните хора, на нужното място и с нужната експертиза. Затова по думите му е показателно платформата на ДПС, която е най-добрата в тези избори. „Г-н председател, бъдете убедени, че сме на прав път, защото отново Делиормана показа какво ще се случи, показаха го жителите на Глоджево и на община Кубрат и днес ние задаваме новия резонанс, а именно резонанса за спасение на България”, каза в заключение Ахмед Ахмедов.

Областният лидер на партията и осми в кандидат-депутатската листа Севгин Шукри заяви, че в началото си мислели за три депутатски мандата, но след победата в Кубрат вече трябва да мислят и за четвъртия. „Виждам куража ви и съм убеден, че заедно ще успеем“, каза той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави стотиците членове и симпатизанти на партията в залата с „Добър вечер, победители”. Той покани на сцената и новия кмет на община Кубрат Алкин Неби, който спечели убедително на балотажа за кмет на общината. „Кубрат са истински победители, защото следваха заветите на хан Кубрат, съхраниха единството, за да победим, за да бъдем силни”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че тази победа е била отбелязана от симпатизантите и членовете на партията в цялата страна.

Снимка: Topnovini.bg

Карадайъ бе категоричен, че ДПС влиза в тези избори със знака на победата в Кубрат. „През 1989 година демокрацията започна и дойде от Делиормана”, подчерта той.  Председателят на движението посочи, че 27 години ДПС е сила в държавата. „Свалихме тоталитарния режим, когато Делиормана и Родопите бяха обединени. Двадесет и седем години съхраняваме това единство, независимо, че на всички избори все някой си мисли, че може да ни разедини, да ни раздели, да ни противопостави. Досега не успяха и за в бъдеще няма да успеят, защото ние сме си научили урока на историята”, отбеляза в изказването си Карадайъ. Той посочи, че опитите за противопоставянето и разединението се правят от някои от тях, които са загубили властовите си позиции. Той използва метафората на влака, като отбеляза, че който се настани в купето на удобно място си мисли, че цял живот трябва да бъде там. „Но не е така, местата в купето се сменят, ако е нужно купетата се сменят, вагона се сменя, но влакът трябва да върви и той върви с енергията на всеки един от вас”, отбеляза Карадайъ. Той добави, че от време на време има и гратисчии, но по думите му, „ако те са по-възпитани на първата спирка слизат, но ако са невъзпитани ги изхвърляме в движение, това го направихме заедно”, добави лидерът на ДПС. Той подчерта, че има такъв гратисчия и от Исперих, който според него е много объркан. „Откакто го помня той все нещо е объркал. През 1996 беше объркал, през 1999 година също беше и колко пъти след това, явно му харесва”, каза Карадайъ.  

 „Силни сме, когато сме единни, показахме го на изборите в Кубрат, показахме го и на президентските избори”, отбеляза той. Лидерът на ДПС посочи още, че преди няколко месеца тук, в Разград са заявили, че с президентските избори ще ес опитат да предизвикат предсрочни парламентарни избори, и успели. Сега, по думите, партията е пред нова битка – за нова победа, за да реализира промяната. Той отбеляза още, че ДПС има ясна и изпълнима програма и всичко в нея е пречупено през призмата на борбата с бедността и демографската криза. Мустафа Карадайъ призова членовете и симпатизантите на партията да дадат максимума от своя опит и енергия, за общата сигурност, за по-доброто бъдеще, за каузата, за победата, за ДПС с №9 Да спасим България!.

По-рано през деня в Разград се проведе среща-дускусия с бизнесмени от областта. На срещата присъства председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, заместник-председателят на ДПС и водач на листата на в област Разград Ахмед Ахмедов и кандидатите за народни представители Ихсан Хаккъ, Левент Апти и Севгин Шукри. "Растежа в икономиката се дължи на износа на суровини, а не на инвестициите. България е в тежка криза и е най - бедната страна в Европейския съюз. Основният акцент в програмата ни са инвестициите, държавата е длъжна да осигурява конкретни и ясни условия пред инвеститорите. Държавата трябва да се ангажира с улесняването на администрирането на инвеститорите" заяви Цонев.
Карадайъ обясни как ДПС революцонно през 2008 настоява за вевеждането на плоския данък. "По този начин се осигури привличане на повече инвестиции и ние ще го запазим." Бизнесмените обесниха за трудностите, с които се сблъскват в администрацията и останаха доволни от промените, които ДПС придвижда да се направят.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама