Направиха първа копка на Сектор "В" на стадион "Лудогорец Арена”

18:58, 05 мар 17 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ПФК „Лудогорец” направи първа копка на новия сектор "В" на стадион "Лудогорец Арена". Церемонията се състоя преди домакинския мач с Пирин.

На събитието присъстваха заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Антон Попов, кмета на Разград д-р Валентин Василев и неговите заместници, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, президента на ПФК "Лудогорец" Александър Александров, изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев и председателя на борда на директорите Теменуга Газдова. Молебен отслужи отец Георги от храм "Св. Николай Чудотворец". На трибуните бе и Емил Костадинов, съветник на министъра на спорта Даниела Дашева

Строителните дейности са част от мащабната инвестиционна програма на клуба, целта на която е съоръжението да отговаря на изискванията на УЕФА за мачове от груповата фаза на европейските клубни турнири, както и да се осигури максимален комфорт на феновете на отбора. Сектор В ще бъде затворен до края на сезона, когато се очаква да бъде готова и новата трибуна.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев заяви, че ръководството на Лудогорец се вълнува изключително много, защото по думите му това е една поредна стъпка, с която показват, че проекта им се развива с бързи темпове. „Много скоро се надяваме да имаме още една красива трибуна, каквато е „Моци”, каза той. Петричев посочи, че капацитетът на сектора ще е за малко над 3500 зрители, а с пълната реконструкция на останалите трибуни, стадионът ще бъде с капацитет от над 12 500 места. Изпълнителният директор на клуба пожела успех на строителите, а на феновете да се чувстват добре на този гостоприемен стадион.

 „Една година Лудогорец и общината работиха доста, за да може да доведат до край и да подпишат концесионния договор за стадиона”, каза от своя страна кметът д-р Валентин Василев. „Освен, че имаме най-добрия отбор с най-големите успехи, гражданите и гостите на Разград ще се радват и на най-модерното спортно съоръжение”,  подчерта той. Кметът пожела на всички фенове приятни мигове, а на фирмата – изпълнител "ЕИС - Строителна компания" ООД успешна работа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама