С пъстро тържество ППМГ в Разград отбеляза патронния си празник

17:44, 06 мар 17 25 1699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С пъстро тържество Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Разград отбеляза 45-та годишнина от създаването си. Преди началото на официалната част на сцената се качиха ученици от випуск 2017 г., които поднесоха покани към ръководството и колектива на гимназията да бъдат гости на абитуриентския им бал. След това, всички в препълнената зала на читалище „Развитие” станаха на крака, за да изпеят заедно с Иван Гайдаров химна на разградската математическа гимназия.

Снимка: Topnovini.bg

Събитието уважиха бивши и настоящи възпитаници и учители на учебното заведение, председателят на ОбС Надежда Радославова, представители на общинската администрация, директори на учебни заведения, родители. На патронния си празник гимназията получи поздравителни адреси и цветя от кмета на община Разград д-р Валентин Василев, председателя на Общинския съвет Надежда Радославова, областния управител Манол Кившанов, от Регионалното управление на образованието, учебни заведения и извънучилищни звена, както и от директори на учебни заведения и бивши учители на гимназията. 

Благодарствено слово към учители, ученици и гости и пожелания за нови успехи поднесе директорът на учебното заведение Мануел Василев. Той посочи, че броят на учениците, завършили математическата гимназия е над 3 500, а обучаващите се през тази учебна година са около 500. Над 100 са учителите и служителите, отдали професионалния си опит на гимназията.

Специално обръщение директорът направи към 43-ия випуск на гимназията. Той отбеляза, че летвата, високо поставена от випуск 42 –ри е предизвикателство пред зрелостниците и отговорност, която трябва да приемат. „Докажете, че не е случайно първото ни място в област Разград по успех на матурите. Помнете предизвикателствата, започнали в любимото училище, някои от тях които са до живот”, отбеляза Мануел Василев.

Снимка: Topnovini.bg

След това на сцената излязоха всички над 100 ученици – призьори в  традиционния турнир „Обрешков”, за да получат наградите си от директора на гимназията. За първи път отличия получиха и четвъртокласници, бъдещите ученици на ППМГ „Акад. Н. Обрешков”. На тържеството бяха наградени и учениците, класирали се на призови места в състезанието за откриване на ученици с изявени креативни способности и добре развити дигитални компетентности.

Празника продължи с рецитали, танцови и музикални изпълнения на талантливи възпитаници на гимназията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама