Поетесата Надя Попова гостува в Разград

07:00, 07 мар 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Литературна среща с поетесата Надя Попова, главен редактор на в. „Словото днес“ ще се проведе днес в Разград. Събитието е от 17.30 часа в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. Организатори са Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”, Писателската общност в Разград, общината и галерията.

Надя Попова работи дълги години в редакция „Култура” на програма “Христо Ботев” на Българското национално радио. Тя е главен редактор на в.”Словото днес”, издание на Съюза на българските писатели.


Издала е стихосбирките “Линия на живота”, “Новолуние”, “Къщи за събаряне”, “Безславни празници”, “Рисунки по памет”, „Мними притежания”. Автор е на книгата с есета и литературни портрети, озаглавена „Дух над водите”, която ще представи пред разградската публика.


За личното си творчество е удостоена с много литературни награди, сред които наградата “Владимир Башев” за най-добра дебютна стихосбирка, Националните награди “Изворът на Белоногата”, “Летящо сребърно перо”, „Златен витяз” на едноименния Международен литературен форум, отличията „Златна книга“ и златна монета „Писменост” на Съвета на европейската научна и културна общност и др.
Превежда активно руска класическа и съвременна поезия, проза, драматургия, философия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама