Трети регионален конкурс за детска рисунка на тема „Великден през моите очи” обявиха в Разград

16:31, 07 мар 17 25 2307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Идва Великден - един от най-любимите празници на децата. Тогава те имат възможност да се изявят като художници, да допринесат за празничната украса у дома и да помогнат на родителите си в приготовленията.

С празниците са свързани надеждите на хората за благополучие и късмет, те сплотяват семейството, запазват и развиват християнските традиции и ценности, учат децата на българщина. В тях са събрани богатият народен дух, вярата в доброто и надеждата в утрешния ден.

Благодарение на празниците и традициите, наследство от нашите деди, ние се докосваме до нашето минало и все повече опознаваме и самите себе си.

Именно поради тази причина за нас е особено важно младите хора, които идват след нас, да са богати духовно, да са отговорни, трудолюбиви, добронамерени и с открити сърца, защото бъдещето е заложено в тях. Това посочват от Областната администрация в Разград, които за трета поредна година са организатори на конкурса на тема „Великден през моите очи“. Проявата е под патронажа на Областния управител Манол Кившанов.

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидvaлнo в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.

Великденските рисунки трябва да бъдат във формат А4 /21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им е по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив.

Крайният срок за изпращане на творбите е до 27 март, включително, на адрес: гp. Разград, бул. „Бели Лом” № 37A,  за Областна администрацияРазград.

Класирането ще се извърши в срок до 28 март, а церемонията по награждаването ще се състои на 4 април от 11 часа, във фоайето на Областната администрация.

"Мили деца, ние сме убедени, че всеки от вас искрено се вълнува в дните преди празника, когато заедно с вашите близки боядисвате яйца и украсявате дома. В третото издание на Великденския ни конкурс тази година ние ви предлагаме да се докоснете до още една емоция – сами да изобразите върху белия лист онова, с което свързвате Великден. Ще се радваме да покажете на всички как вие празнувате най-големия пролетен празник – Великден, с какво го свързвате и коя е любимата ви част от него", отбелязват организаторите на конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама