Радан Кънев: Реформаторски блок е крадено име със съучастието на Местан

18:57, 08 мар 17 / Политика 25 899 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидepитe нa кoaлиция „Нoвa Рeпyбликa” Рaдaн Кънeв, Tpaйчo Tpaйкoв и Мapтин Димитpoв, кoитo oбикaлят cтpaнaтa, пpиcтигнaхa днес на среща с граждани в Разград. Лидерът на дясното обединение Радан Кънев отбеляза, че основната задача на обиколките им е да кажат, че те са коалиция „Нова република”, защото по думите му има умишлено объркване и медийно затъмнение, като се опитват хората да бъдат въведени в заблуждение кой кой е в българското дясно пространство. Той поздрави разградската организация, че вече има група в Общинския съвет, която се казва „Нова република”. По думите на Кънев това е един от първите случаи в страната и добър пример, като тепърва и на други места ще има такива групи, които следват общите политически линии на дясното обединение.

Радан Кънев отбеляза, че Реформаторският блок е крадена абревиатура, открадната със съучастието на Лютви Местан. „Защото партиите, които днес се явяват като Реформаторски блок, не биха могли да се явят с това име без подписа на Орхан Исмаилов от НПСД. Орхан Исмаилов се подписа, разреши им да откраднат името Реформаторски блок, след което отиде при Местан. По този начин оформиха двете патерици на ГЕРБ - една българска и една турска", заяви още лидерът на дясното обединение Нова Република. Той обясни, че в Реформаторския блок в момента са хората на Светльо Витков, свързвани в цяла София с две неща - роднински връзки с Бриго Аспарухов и с безропотно подчинение на ГЕРБ в Столичния общински съвет.

"Там са земеделците на Румен Йончев, които влязоха в 42-ия парламент с БСП, гласуваха за Делян Пеевски като шеф на ДАНС и влязоха в 43-тия парламент с Бареков. До последния момент бяха най-вярна патерица от мнозинството на Цветанов", каза още Кънев.
Той подчерта, че това което ги разделя от Реформаторския блок освен персоналните невъзможности да бъдат в съучастие с Местан, с хората на Бриго Аспарухов и Бареков е логиката, че властта трябва да бъде на всяка цена, че трябва да се даде трети очевидно непълен мандат на Бойко Борисов. Радан Кънев определи примера с Разград като много сериозен. „В Разград ГЕРБ управлява с ДПС. Ако властта ще е на всяка цена, с ДПС ли ще е? В Разград ГЕРБ издига Гюнай Хюсмен. Ако властта ще е е на всяка цена, с Гюнай Хюсмен ли ще е?", каза Радан Кънев. Той подчерта, че на национално ниво е видима коалицията между БСП и ГЕРБ. Кънев посочи още, че в момента се води медийна и социологическа война срещу Нова Република и че не вярва на манипулативните проучвания. Кънев обяви, че има данни от социологическо проучване, което се крие от хората.
"Попитани кой е лидер на Реформаторския блок, хората отговарят Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров. Попитани кой е лидер на "Да, България" казват Радан, Трайчо, Мартин и Христо Иванов. Попитани кой е лидер на Нова Република, отговарят вярно, че лидерите сме аз, Мартин и Трайчо", каза Кънев.

В коментар на включването на знаково лице за неговата партия в друга листа, лидерът на коалицията заяви, че предателствата идват, откъдето не ги очакваш. „ Мога категорично да заявя, че цялата партия „Демократи за силна България“ е в надпартийното дясно обединение „Нова република. Теодор Ролев участва във всичките четири национални форума, на които ДСБ взе решение как ще се яви на парламентарните избори и не гласува против”, каза Кънев. Той бе категоричен, че всеки е свободен да избира пътя си, но без да използва името на партията.

 Мартин Димитров заяви, че всички кандидат-депутати от листата на коалиция „Нова република” в Разград, начело с водача Методи Андреев са „изпитани бойци, добре селектирани”. „Ние разчитаме на нашата много силна организация в Разград, която на местните избори направи фантастични резултати и са обещали да ги повторят, дори надминат на парламентарните избори”, каза той. Димитров пожела успех на кандидат-депутатите, като заяви, че Разград ще бъде една от много приятните изненади за коалицията на парламентарните избори.  „Ние искаме депутат от Разград и нищо по-малко”, допълни той.

"В Нова Република смятаме, че има няколко много важни неща за България в този момент. Първото е да запазим цивилизационния избор на традиционния български патриотизъм - проевропейската ориентация, хуманността, култът към образованието. Това е патриотизмът на българските възрожденци, чужда на всякакви -фили и -фоби. Ние в Нова Република сме такива - традиционни български патриоти", коментира от своя страна политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков.
Като основен ангажимент на Нова Република Трайков посочи действия, които да направят живота на малкия и средния бизнес по-лесен. Според десните политици само това ще гарантира удвояване на икономическия ръст.

На срещата присъства и вторият в листата на Нова република за Разград Жоро Чобанов. Той отбеляза, че едно от основните предимства на десните в Разград е това, че са отбор, а не назначени реформатори, каквито ГЕРБ си назначи в предишното управление. 

В отговор на въпроси от симпатизанти тримата признаха, че има много сериозни опасения относно честността на изборите, затова призовават привържениците си да следят за изрядността на вота.

За празника на жената - 8 март Нова република почерпи в Разград с торта със своето лого.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама