Обявиха конкурс за директор на Театрално-музикалния център в Разград

10:35, 09 мар 17 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на културата обяви конкурс за директор на Театрално-музикалния център в Разград. Според изискванията, публикувани на сайта на министерството, кандидатите трябва да бъдат с висше образование в сферата на хуманитарните науки или изкуствата с професионално направление „Музикално и танцово изкуство“, „Театрално изкуство“ или Филология. До участие ще бъдат допускани и cпeциaлиcти пo apт мeнджмънт. От кандидатите за длъжността се изисква и професионален опит в областта на културата минимум три години. Сред изискванията са още организационна компетентност, познаване и прилагане на българското законодателство в областта на културата, познания за структурата и функциите на Министерството на културата и неговите подразделения, комуникативна компетентност и умение за работа в екип, способност да предлагат иновативни решения.

Кандидатите трябва да представят концепция за развитието на Театрално-музикалния център в Разград за срок от четири години. Разработката трябва да включва художествени, финаннсово-икономически и управленски стратегии, подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година, възможности за разширяване на зрителската аудитория, планиране на съвместни проекти с други театри, с международни организации и други културни организации.

Документи за конкурса ще се приемат до 10 април.

Временно изпълняващ длъжността директор на Театрално-музикалния център в Разград в момента е режисьорът Богдан Петканин. Той пое поста миналата година след смъртта на Пламен Панев.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама