Фотоконкурс „Лудогорието в Европейския съюз: 10 години по-късно” обави ОИЦ-Разград

06:50, 11 мар 17 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният информационен център (ОИЦ) в Разград обяви конкурс за фотоколаж на тема „Лудогорието в Европейския съюз – 10 години по-късно”. Фотоконкурсът е част от кампанията „Заедно за Европа” на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в страната и е посветен на 10-та годишнина от присъединяването на България към ЕС, съобщи управителят на центъра Юлиян Данаилов.

Конкурсът се провежда в партньорство с Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ), Клуба на разградските любители на фотографията и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев”.

Целта е участниците да покажат чрез своя обектив градската среда, природни, културни и исторически обекти и съпътстващи събития, които са реновирани, възстановени, изградени или проведени със средства, предоставени от Европейския съюз по различни програми.

Участниците е добре да се запознаят с фотоисторията на родния край от архивите на библиотеките и музеите, социалните мрежи, семейните албуми, институционални сайтове и други източници. Младите фотографи, използвайки изразните средства на фотоколажа следва да представят своите виждания по темата, като издирят и съпоставят снимки от миналото на Лудогорието и актуални фотографии на същите местоположения/обекти, обновени или изградени с евросредства.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища в Разградска област, разпределени в две възрастови групи - 5 – 8 клас и 9 – 12 клас.

Участието е индивидуално. Творбите трябва да отговарят на темата на конкурса. Всеки участник има право да представи до три колажа от снимки.

Регистрация за участие става чрез попълване на формуляр за участие. Колажите се представят в електронен вид, изпратени на e-mail адрес: [email protected] или в офиса на ОИЦ, на адрес: гр. Разград, бул. „България” №34, като формулярът се депозира на хартия, а колажите – на електронен носител.

Материалите могат да се подават до 18 април. На 25 април в офиса на ОИЦ - Разград ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъдат наградени победителите в двете възрастови групи.

Класираните на първо място участници ще получат, съответно цифров фотоапарат (за възрастова група 9–12 клас) и таблет (за възрастова група 5–8 клас).

Класираните на второ и трето място участници в двете възрастови групи ще получат материални награди. Отличéните участници ще бъдат информирани лично.

Регламент и Формуляр за участие могат да се изтеглят оттук: www.eufunds.bg/…/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5…

Допълнителна информация за конкурса може са се получи от екипа на Областния информационен център в Разград.
Телефоните за връзка са 084 55 78 55; 084 55 75 77.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама