Две злополуки с огнестрелно оръжие са регистрирани през миналата година в област Разград

07:00, 13 мар 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През миналата година на отчет и контрол в Областната дирекция на МВР в Разград са заведени 101 юридически лица, регистрирани по Търговския закон и такива с нестопанска цел, които притежават 570 броя огнестрелно оръжие  (в т. ч. 185 пушки). Това се посочва в отчет-анализа за дейността на дирекцията през 2016 година.

Физическите лица в региона, носещи късоцевно огнестрелно оръжие за самоотбрана са 690 със 704 броя огнестрелно оръжие. Регистрирани са 2146 ловци с 2789 дългоцевни огнестрелни оръжия с гладкостенна цев и 907 дългоцевни огнестрелни оръжия с нарезна цев. На уведомителен режим са заведени 2556 газ-сигнални пистолета и 1107 пневматични оръжия. На общо 3121 лица са издадени удостоверителни документи за регистриране на неогнестрелно оръжие.

Според изнесените данни, през миналата година са иззети 30 оръжия на 10 души, поради образувани срещу тях наказателни производства за умишлени престъпления от общ характер. На лицата са връчени решения за отнемане на оръжие. Изготвени са четири отказа за придобиване на огнестрелно оръжие и четири отказа за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие. Иззети са три незаконно притежавани оръжия и 30 боеприпаси.

През 2016 година няма установени случаи на кражби и изгубване на огнестрелни оръжия. Регистрирани са две злополуки с огнестрелно оръжие - две наранявания без опасност за живота. Няма данни за извършени престъпления с огнестрелно оръжие, взривни вещества и пиротехнически изделия. Съставени са 11 писмени разпореждания и осем акта за извършени административни нарушения, сочат още данните от отчета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама