Десислава Атанасова: Стоим твърдо зад плоския данък

06:55, 17 мар 17 / Политика 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стоим твърдо зад запазването на плоския данък. Той е естествен двигател на икономическия растеж в България и всякакви други интерпретации за промяна на данъчна тежест са в пряк ущърб на бизнеса. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ Разград Десислава Атанасова на среща с представители на едрия, дребен и среден бизнес в областта. Тя изтъкна последният анализ на Европейската комисия, който оповестява България като една от страните с най-висок икономически ръст за последната година в Европа. „Видимите резултати, които обещахме на Местни избори 2015-та са вече факт. Новото правителство трябва да надгради постигнатото.”, каза Атанасова. Тя припомни също, че кабинетът Борисов 2 е преодолял бюджетния дефицит и е осигурил ресурс за справяне със ситуацията около фалиралата банка КТБ, както и за разплащането за първи и втори блок на АЕЦ „Белене” и двете американски централи, в размер на над 6 млрд. лв.

Снимки: ГЕРБ - Разград

Акценти от програмата на ГЕРБ в сектор „Икономика” са прехвърляне на административната тежест от бизнеса към администрацията, и подкрепа за развитието на икономически зони. Като пример за такава зона, Атанасова посочи проекта „Тракия – икономическа зона”, който се оказа изключително добра инвестиция за България и за хората от Пловдивския регион. Инвестирани са над 1 млрд. евро в 140 предприятия, 42 в които са заети над 15 000 души. Безработицата в Пловдив и региона е на рекордно ниско ниво. Подкрепа за капиталовия пазар е друг акцент от програмата, който е в пряка полза за бизнеса.

„Програмата е изработена на база реални цифри, които съвпадат с разчетите на бизнеса за размерът на средната и минала работни заплати. На 26 март, с бюлетина номер 11, за да надградим заедно положената от ГЕРБ основа”, завърши водачът на листата на ПП ГЕРБ Разград Десислава Атанасова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама