Методи Андреев: България е в клопката на олигархично-мафиотския модел

23:07, 17 мар 17 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България е попаднала в клопката на един олигархично-мафиотски модел, заради който страдаме всички. Това заяви на среща с граждани и бизнеса от региона водачът на листата на Нова република за Разградски регион Методи Андреев.
Той посочи, че както преди 27 години СДС е била създадена като коалиция на база антикомунизма, днес България се нуждае от нова, съвременна коалиция, в чиято основа ще бъде Нова Република - гражданският проект на авторитетни и почтени български граждани. По думите му тази нова коалиция ще бъде изградена на принципа „битка с мафията и корупцията”. „Който внушава, че пред външните опасности, пред които е изправена страната ни -Турция и Русия, корупцията е второстепенен проблем, той не говори истината”, каза още Андреев. Защото според него България е в клопката на олигарично-мафиотския модел и той се крепи на три основни политически стълба: майката е БСП, човекът, който реализира модела, е Ахмед Доган, а третият стълб е ГЕРБ, която все повече започва да се превръща от “Граждани за европейско развитие на България“ в „Граждани за евразийско развитие на България“.

Снимка: Topnovini.bg

„Сега ни се обяснява, че битката на тези избори е между БСП и ГЕРБ, Нинова срещу Бойко. Това е най-великата театрална постановка, която е разигравана на българската политическа сцена от 27 години насам”, коментира още водачът на листата на Нова Република в Разград. Той подчерта, че и и двамата главни действащи лица Корнелия Нинова и Бойко Борисов са добри актьори, а кукловода Доган днес изведнъж е станал най-големия български патриот с прословутото си писмо. „Аз съм от Перущица и не мога да помисля, че човек, който създаде механизмите на олигархично-мафиотския модел, който публично заяви, че разпределя порциите, може да бъде нареждан сред най-големите български лидери, сред хората, които действително заслужават нашето уважение“, подчерта Андреев.

Той бе категоричен, че която и от двете партии БСП или ГЕРБ победи на тези избори олигархично-мафиотският модел няма да се промени, Пеевски няма да загуби влиянието си, прокуратурата няма да започне да работи като румънската, а дребния и средния бизнес няма да се почувстват по-добре.

Снимка: Topnovini.bg

 „Аз и колегите ми имаме самочувствието, че сме почтени хора, които искаме България да не е държава на мафията. Ние сме тези, които можем да строшим ръцете на крадливите властници и на техните олигарси”, каза още Методи Андреев. Той припомни, че когато е учредявал СДС в Перущица, Бойко Борисов се е чудел дали да си захвърли партийната книжка и да напусне системата на МВР, а когато е бил народен представител в 38-то Народно събрание, Бойко Борисов е разтривал ушите на Тодор Живков като негов охранител. „Не може този човек да ми бъде лидер, не може да бъде лидер и на другите български граждани”, заяви още Андреев. Той отбеляза, че истината за Корнелия Нинова също е толкова грозна, като подчерта, че тя се е възползвала от придобивките на работническо - мениджърската приватизация като чрез РМД е закупила 48% от външно-търговската фирма „Техноимпекс“.
„Ако искате на тези избори да получите това, което желаете, направете всичко необходимо то да се случи, защото иначе ще трябва да свикнете с това, което имате сега. А това е една разбита, корумпирана държава…“, обърна се към хората в залата водачът на листата на Нова Република.
Той добави, че решението е -на 26 март „очите на четири“ с бюлетина N4 - бюлетината на почтените хора, на гражданите срещу мафията и корупцията. „Ако искаме да се справим с корупцията не бива само да я извадим от държавата, а да я унищожим със силата на закона и с волята на българските граждани”, допълни Методи Андреев.

Снимка: Topnovini.bg

Вторият в разградската листа на Нова република в Разград Жоро Чобанов заяви, че участва в една много истинска и силна кампания. „Защото нашият, на десните хора проблем, винаги е бил как да мобилизираме силата и разума на хора като нас да се преборим с това зло, което вече 30 години не ни дава възможност да станем държава, каквато мечтаем, каквато искаме”, каза той.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама