Две жалби за предизборни нарушения са постъпили в РИК - Разград

07:00, 18 мар 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната избирателна комисия в Разград до момента е сезирана за два случая на предизборни нарушения във връзка с кампанията за Избори-2017.   

Първият сигнал е подаден от общински координатор на политическа партия за община Разград за назначени съпрузи в една и съща секционно избирателна комисия в Каменар. Сигналът е оставен без уважение и обявен за неоснователен, тъй като е извършена замяна на членовете в секционната комисия.
Втората жалба е от предизборния щаб на партия за подвижен билборд. Тя също е отхвърлена като неоснователна. Според РИК - Разград при така подадения снимков материал не може да се заключи колко време и дали изобщо описаният в жалбата автомобил е бил паркиран на посочените места. Според комисията, ако автомобилът е бил неправилно паркиран единствено органите на КАТ могат да налагат санкции. Възможно е било и кметовете на трите населени места, където е бил видян подвижният билборд можели да сигнализират, но такава жалба не е постъпвала. Част от членовете на РИК – Разград считат, че се касае за автомобил в процес на движение с прикрепен агитационен материал, което не нарушава по никакъв начин Изборния кодекс или друг нормативен акт. От комисията посочват още, че агитационни материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота, а в РИК няма информация  собственикът да не е дал разрешение. Няма и доказателства, че автомобилът е държавна или общинска собственост, както и не е ясно дали водачът на автомобила е служител в администрацията, се посочва в решението на РИК - Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама