Надежда Йорданова - железният кандидат на „Да България!“ за народен представител от Разград

09:54, 20 мар 17 / Политика 25 1701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Разград е моят град, това е моето място, тук са моите близки, но Надя ми показа колко е смела като се кандидатира именно от тук. Идвам при вас, за да поискам доверие и подкрепа за Надежда Йорданова на предстоящите на 26 март парламентарни избори”. Това каза на предизборна среща със симпатизанти в Разград Антоанета Цонева, водач на листата коалиция "Движение Да, България!" във Варна и 23-Софийски район и председател на Предизборния щаб на политическата формация. Тя обясни, че Надежда Йорданова е началник на юридическия екип в Предизборния щаб и подготвя жалбите, с които „Да, България!“ защитава позициите си пред всички институции. По думите й Надя е страхотното оръжие на политическата формация в тази битка – с юридическата си експертиза и страхотното си самообладание зад миловидната си усмивка. „Надежда Йорданова е железният кандидат на „Да България!“ за народен представител от Разград. Но е нужна вашата подкрепа – особено в труден район като област Разград“, призова  Цонева.

Снимка: topnovini.bg

Водачът на листата на „Да, България” в Разград е родом от Кубрат. Завършила е средното си образование в родния град, а висшето си в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност право. Учила и работила в чужбина, но винаги се е връщала в България, защото по думите й „това е нейното място”. „Виждах потенциала в държавата, но и това как светът около нас се смалява, а ние се задушаваме и все по-трудно и по-трудно става да се работи и живее и това ме гневеше”, така се мотивира в включването си в политиката Йорданова. Тя подчерта, че докато е била началник на кабинета на бившия правосъден министър Христо Иванов е видяла, колко е важно човек последователно да отстоява своята кауза . Йорданова бе категорична, че е трудно да се местят стени, но е напълно възможно и да се разрушат дори. „В момента ние от „Да България!“ се борим за всеки глас - от врата на врата, от магазинче на магазинче. Но това е битката за нашето бъдеще и знам, че можем”, отбеляза още Йорданова.

Тя представи и приоритетите за „Да, България“ и нейните лични приоритети в новия парламент. По думите й тази година трябва ще се случат две много важни неща, които ще определят дали през следващите пет или седем години в България ще има справедливо правосъдие. Първото е изборът на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет, а другото - изборът на председател на Върховния административен съд.

Като своя лична кауза Йорданова посочи, че като народен представител ще се бори и ще внесе законопроект гражданите да имат право да съдят държавата и общините за вредите, които са претърпели заради незаконните и подзаконови нормативни актове, отменени от съда.

В срещата участва и водачът на листата на „Да, България” в Добрич Иво Мирчев. Той също определи водача на разградската листа като смел човек. Мирчев отбеляза, че политическата формация е подготвила много силна платформа и икономическа програма.

На въпрос как „Да България!“ ще излезе от Фейсбук и интернет изобщо и ще стигне и до последния човек, водачите на листи заявиха, че ще продължат да работят за изграждането на формацията като сериозен политически субект. Според тях добрата новина е, че към нова политическа сила като „Да България!“ се присъединяват много млади хора. Надежда Йорданова добави, че още на следващия ден след изборите продължават с организационните въпроси и започва изграждането на местни структури в различни места на страната. „Но на преден план сега е вашето доверие за избор на народни представители от „Да България!“ с бюлетина N16 в следващия парламент!“, призова хората в залата водачът на листата на политическата сила в Разград Надежда Йорданова. Тя покани всички разградчани на 21 март на Ларгото да посрещнат заедно с разградчани пролетта, за всеки присъстващ на събитието ще има цвете и надежда, подарена от Надежда.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама