Десислава Атанасова: Ще продължим да развиваме балансирано земеделие и пазарно ориентирани, конкурентноспособни земеделски стопанства

11:01, 20 мар 17 / Политика 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще продължим да развиваме балансирано земеделие и пазарно ориентирани, конкурентноспособни земеделски стопанства. Приоритетни ще останат интензивните сектори – животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство и биологичните производства. Това заяви на среща със земеделски производители водачът на листата на ПП ГЕРБ Разград Десислава Атанасова. Тя отбеляза, че програмата е разработена заедно със земеделската общност, в хода на дебата на земеделските кръгли маси, които ГЕРБ направи. Такава се проведе и в Разград, като специално, за да представи програмата в сектор „Земеделие”, пристигна министърът на земеделието и храните в правителството на Бойко Борисов Десислава Танева.

 

Десислава Танева подчерта, че от програмата на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие” от 2014-та година, до този момент голяма част от точките са изпълнени. „За тези две години постигахме ръст във всичко: използвана земеделска площ, зеленчуци, площи в системата на контрол на биологично производство, трайни насаждения, постоянно затревени площи, животни.”

Десислава Танева поясни, че основен акцент в програмата на ПП ГЕРБ остава довършването на поземлената реформа, което ще доведе до кодификация на цялото поземлено законодателство и осигуряване на достатъчни предимства за българските земеделски производители. Тя обърна внимание на факта, че при управлението на ГЕРБ,  за първи път в България са били наложени тавани на субсидиите. Танева посочи, че България е станала една от само шестте страни-членки на ЕС, които са се възползвали от възможността на регламента и са наложили тавани на плащания на всички субсидии на едно стопанство. За първи път в България е приложена и модулация на ставките при плащанията в животновъдството. Тя обясни, че при следващ мандат на ПП ГЕРБ са предвидени нови схеми за подкрепа, с които земеделският производител да бъде пряк доставчик на пазарите.

 

На 26-ти с номер 11, за да надградим започнатото. За да възобновим спрените от служебното правителство плащания по мярка 10, мярка 11, забавянето на евросубсидиите. Когато работим заедно, резултатите са налице! – завърши водачът на листата на ПП ГЕРБ Разград Десислава Атанасова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама