Дискусионен форум събра представители на институции и организации от социалната сфера в Разград

16:13, 21 мар 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В конферентната зала на х-л „Лес“ в Разград се проведе форум „Партньорство при осъществяване на работата на социалните услуги - ДСП - РДСП - насочване на потребители, координация“. В него участваха представители на всички социални институции от община Разград и от областта, представители на държавната и местната власт, общински съветници, неправителствени организации, съобщиха от общинския пресцентър. Гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова и Георги Георгиев – Председател на Национален алианс за социална отговорност.

Форума откри ресорният зам.-кмет Ердинч Хасанов. Той приветства присъстващите и каза, че срещата е част от бъдещото развитие на социалните услуги. „Най-важното нещо за нас е така да координираме работата си, че хората да получават максимално бързо и най-доброто, което може да бъде предоставено в социалната сфера в община Разград”, сподели зам.-кметът. Той допълни, че институциите трябва да гарантират, че работят с всички средства, а хората, изпаднали в нужда, да получат необходимите условия за живот и достойно съществуване.

Председателят на НАСО Георги Георгиев коментира, че в Разград такъв форум се провежда за първи път. Той отбеляза, че след един разговор с кмета д-р Валентин Василев е възникнала идеята да се популяризира работата на социалния работник и на институциите, и да се работи в посока – положителна промяна на разбиранията в обществото. „Важно е да се обсъди тук, освен мисията на социалния работник и това, как обществото го приема, идеята тръгна от кмета на Разград и ние сега в НАСО работим по нея“, допълни Георгиев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама