СНЦ „Одисея” стана вторият носител на почетния знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград

20:36, 21 мар 17 25 676 Шрифт:
Автор:

За втора поредна година в Деня на социалната работа и социалния работник община Разград връчи наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в Община Разград”. С решение на Общинския съвет тази година с почетното отличие бе удостоено Сдружението с нестопанска цел /СНЦ/ „Одисея“, представлявано от председателя на Управителния съвет Силвия Вълева. Призът бе връчен от кмета на общината д-р Валентин Василев преди празничния концерт по повод Деня на социалната работа и социалния работник.

Наградата се присъжда на сдружението за цялостната дейност, многобройните благотворителни и социални инициативи в подкрепа на социалните институции на община Разград, деца и семейства в риск и неравностойно социално положение, имащи местно и областно значение. Пета поредна година сдружението организира серия от благотворителни инициативи и кампании за уязвими групи лица, деца и семейства от община Разград. С негова подкрепа е въведена като ежегодна традиция доставката от Германия на дрехи, медицински изделия, помощни технически средства, хранителни продукти, легла, постелъчен инвентар и др. Даренията достигат до всички социални и здравни услуги, както и до семейства в нужда от общината.  Стойността на материалните дарения надхвърля петстотин хиляди лева, а на паричните - осем хиляди и петстотин лева.

Д-р Василев пожела успех на Силвия Вълева и на ръководената от нея организация и изрази надежда, че ще продължат да организират благотворителни инициативи и кампании за уязвими групи лица, деца и семейства от община Разград.

Вълева благодари на хората, направили номинацията и оценили дейността на сдружението, на немските им приятели от сдружение „Света Филомена“, повели ги по пътя на доброто, на ссетра си - виновницата за всички добрини, случващи се в Разград и на всички, дали от себе си за осъществяване на благородната мисия на сдружението. „Преследвайте мечтите си и правете другите щастливи, за да сте щастливи самите вие”, пожела на всички Силвия Вълева.

След церемонията на сцената на Общинския културен център пяха и танцуваха талантливи приятели и потребители на социалните услуги в община Разград.

Кметът д-р Валентин Василев благодари на социалните работници от общината за професионализма и усърдието, с което работят и им пожела да бъдат здрави и да не падат духов. Той подчерта, че социалната работа е работа за хора с големи сърца, мисията им е благородна, а работата им безценна. „Обществото трябва високо да цени това, което прави социалния работник, а всички институции да им партнират, да ги подкрепят в каузата им да подобряват живота на хората в нужда”, каза още в приветствието си кметът. Той добави, че община Разград е с най-добри развити социални услуги на територията на областта с функциониращите 16 социални услуги. В тях работят 236 служители, предоставящи комплекс от услуги и дейности на 1276 потребители от различни целеви групи. Д-р Василев припомни, че през миналата година община Разград стана носител на Годишната награда за социална ангажираност и добри практики на Националния алианс за социална отговорност /НАСО/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама