Бившият окръжен прокурор на Разград Огнян Дамянов е предложен за изборен член на ВСС

09:28, 22 мар 17 25 1493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две предложения за изборни членове на следващия Висш съдебен съвет от квотата на прокурорите са депозирани в деловодството, съобщават от пресслужбата на съвета.

Първото предложение е за Огнян Дамянов от Окръжна прокуратура-Разград. То е направено от колегите му от съдебните райони Разград, Търговище и Силистра.

Дамянов е с ранг „прокурор във ВКП и ВАП. Работи в Прокуратурата на Република България от 1997 година. Последователно е бил младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура – Разград, прокурор и окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Разград. Към  настоящия момент е прокурор в Окръжната прокуратура в Разград след два последователни успешни мандата като административен ръководител. Прокурор Дамянов се ползва с уважението на прокурори и съдии, притежава професионални и нравствени качества да бъде член на Висшия съдебен съвет, се посочва в предложението на прокурорите.

Второто предложение е на прокурори при Върховната касационна прокуратура, апелативни и окръжни прокуратури, които предлагат кандидатурата на Магдален Тошев Маринов – прокурор в отдел 01 „Специализиран“ при ВКП.

Крайният срок за постъпване на предложения за изборни членове на ВСС от квотата на прокурорите е 27 март.

Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС ще се проведе в две последователни съботи на 27 май и на 3 юни.

Право на участие в Общото събрание имат 1506 прокурори от цялата страна, според списъка на действащите прокурори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама