Танцови клубове от Разград ще провеждат безплатни уроци по народни танци

14:04, 22 мар 17 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 25 март започват поредица от безплатни уроци по народни танци с Танцов клуб "Абритус", Танцово студио „Калина Рада” и Детска танцова школа „Хорце” в Разград. Те ще се провеждат всяка събота и неделя до 30 април /с изключение на 15 и 16 април/ на паркинга на магазина на Била на ул. „Дунав” №40 от 11.00 до 12.00 часа.

Първите открити уроци са в събота, 25 март с Танцово студио „Калина Рада„ и детска танцова школа „Хорце”, а в неделя, 26 март всички разградчани са добре дошли да танцуват заедно с танцов клуб „Абритус”. В откритите уроци по народни танци може да се включи всеки, който проявява интерес към фолклора и има желание да научи най-популярните български хора.

 

Освен в Разград, в периода от 25 март до 30 април безплатни уроци по народни танци ще се провеждат на паркингите на магазини от веригата в още 19 града в страната. Инициативата е част от националната кампания „Ние обичаме България“, организирана за втора поредна година от Била България. Проектът е дългосрочен и цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, които се нуждаят от ремонт и поддръжка. Тази година търговската верига ще подкрепи Мадарския конник. Ще бъдат осигурени финансови средства за облагородяването на района, оборудването на информационния център и въвеждането на иновативни технологии, така че

Националният историко-археологически резерват „Мадара”, където е разположен и релефът, да се превърне в атрактивна туристическа дестинация. Официални партньори на инициативата са Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и Столична община. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама