Петя Радкова от Разград с втора награда във фотоконкурса "Фонтаните в България"

07:00, 23 мар 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петя Радкова от Разград със снимката "Дъждовна вечер" спечели втора награда в националния фотоконкурс "Фонтаните в България". Снимката на разградската фотографка отразява приказната красота на фонтана до Общинския културен център в Разград. Победител във фотоконкурса е Костас Анастасиу от Сливен със снимката "Хвани ме, ако можеш". Трети е Йордан Пачев от София с фотографията "Гимнастичката на Чапа". Наградата на онлайн публиката е за "Водна феерия" на Стиляна Божидарова от Добрич. Връчена е и специална награда на институция - на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" за фотос на фонтана "Спиралата" в Пловдив.

Победителите във фотоконкурса "Фонтаните на България", организиран от Българската асоциация по водите /БАВ/ и гражданско сдружение „Аз обичам водата”, бяха обявени в Международния ден на водата. Официалната церемония по награждаването, която е част от инициативата "Седмица на водата", се състоя в централното фоайе на УАСГ.
В надпреварата са се включили фотографи, професионалисти и любители, с над 300 снимки. От тях 50 фотоса са подбрани за участие в национална изложба по време на Седмица на водата 16-22 март. 10 от фотографиите са били избрани от гласовете на онлайн-публиката, а 40 снимки са били номинирани от жури. Наградите във фотоконкурса са осигурени от Министерството на околната среда и водите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама