Партиите се споразумяха за състава на СИК в Гецово

11:31, 23 мар 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В заседателната зала на община Разград днес се проведоха консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии за произвеждане на частични избори за кмет на село Гецово. В срещата, ръководена от зам.-кмета Галина Георгиева участваха представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 43-то Народно събрание.

На консултациите беше постигнато съгласие за разпределението на длъжностите в образуваните две избирателни секционни комисии на територията на населеното място. Общият брой на членовете в двете СИК е 18, шест от които са ръководни функции.

Според направеното разпределение ГЕРБ ще има шестима представители в комисиите,  БСП - 4, ДПС - 3, а останалите политически сили - Реформаторският блок, Патриотичния фронт, България без цензура,  Атака и АБВ – по един представител.

До провеждането на частичния вот в разградското село Гецово се стигна, след като Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на кмета Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдителна присъда. Той бе признат за виновен за управление на автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта. Към момента официално обявените имена на кандидати, които ще се включат в надпреварата за кметския пост в селото са трима - Мария Иванова, Росица Славова и Емил Гиздов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама